Hva er smarthus?

  • Følg oss i sosiale medier
  • B

Hva er smarthus?

Smarthusinteriør. Moderne hjem.

SMARTE LØSNINGER FOR SMARTE HJEM

Hvordan henger det hele sammen? En gateway som er koblet til internett via en ruter er hjernen i systemet. Den håndterer all informasjon mellom deg og systemets ulike funksjoner. Gatewayen behandler all informasjon fra systemets trådløse sensorer som er koblet til produktene du ønsker å styre. Disse styres basert på de ønskene du har lagt inn, eller valg du gjør der og da. Et enkelt brukergrensesnitt på din pc, telefon eller nettbrett er alt som trengs for å administrere huset. Din lokale elektriker hjelper deg å sette opp systemet og montere de ulike produktene som trengs for at systemets enheter skal snakke sammen. Er du bruker av en smarttelefon har du den forståelsen som trengs. Systemet kan utvides etterhvert. Du kan starte i det små og bygge på etter hvert som du ser nytten og gleden av alle mulighetene systemet gir!

Styringssystem

I smarthus henger alt sammen med alt.

Alt henger sammen

Ditt smarthus styres av et avansert system med en gateway som hjernen i systemet. Gatewayen er koblet til internett via en ruter, og håndterer all informasjon mellom deg og systemets enheter. De ulike produktene i systemet sender informasjon til gatewayen via sine sensorer, og deretter setter gatewayen i gang den handlingen du måtte ønske. De ulike enhetene kan settes opp til å jobbe sammen, slik at en enhet kan styre en annen gjennom gatewayen. For eksempel kan utelysene dine skrus på hvis garasjeportåpneren aktiveres. Systemet kan alltid utvides, her er det bare å komme i gang og bygge på etter hvert som man ser behovet. Din lokale elektriker hjelper deg å sette opp systemet. Deretter er det bare å utforske mulighetene på egenhånd!

Hva trenger jeg for å komme i gang?

For å få ditt eget smarte hus, trenger du kun et styringssystem, en tilkoblet Z-Wave-enhet og en mobiltelefon/nettbrett eller PC. Du kan for eksempel ha en termostat tilkoblet din gateway, og styre temperaturen via appen på mobiltelefonen din. Så enkelt kan du begynne å utforske mulighetene et smarthus gir. Teknologien fungerer like godt i gamle som nye hus, og tar gjerne jobben som «vaktmester» på hytta. Etter installasjonen er systemet gratis å bruke. Alt du trenger er tilgang til internett.